19 Οκτωβρίου 2018

Ο κομμουνισμός ( ΔΑΣ) θέλει να είναι κοινά τα μέσα παραγωγή



Ο κομμουνισμός ( ΔΑΣ) θέλει να είναι κοινά τα μέσα παραγωγής .

Στον κομμουνισμό ο καθένας προσφέρει στο σύνολο ότι μπορεί και απολαμβάνει από αυτό ότι έχει ανάγκη.

Ο σοσιαλισμός ( ΠΑΣΚΕ) θέλει ο καθένας να απολαμβάνει από το σύνολο ανάλογα με το τι πρόσφερε.

Ο σοσιαλισμός είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που χαρακτηρίζεται από την κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, και συνεταιριστική διαχείριση της οικονομίας.

Στον σοσιαλισμό η κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής αντικαθιστά σταδιακά την ατομική ιδιοκτησία.

Πολιτικά ο σοσιαλισμός έχει συσχετιστεί κατά καιρούς τόσο με συστήματα λήψης αποφάσεων βασισμένα στην άμεση δημοκρατία, όσο και στηριγμένα στο συνδυασμό της άμεσης με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Το πρωταρχικό πλεονέκτημα του σοσιαλιστικού συστήματος είναι ότι στους ανθρώπους που ζουν κάτω από αυτό δίνεται ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Θεωρητικά, η οικονομική ανισότητα μειώνεται. Και η οικονομική ανασφάλεια. Απαιτούνται βασικές ανάγκες.

Η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να παράγει τα αγαθά που τα άτομα χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους, ακόμη και αν η παραγωγή αυτών των αγαθών δεν έχει ως αποτέλεσμα κέρδος.

Κάτω από τον σοσιαλισμό, υπάρχει περισσότερο περιθώριο για εκτιμήσεις αξίας, με λιγότερη προσοχή σε υπολογισμούς που αφορούν το κέρδος και τίποτα άλλο από το κέρδος.

Για να γίνει ανάπτυξη όμως χρειάζεται κεφάλαιο.

Και στα δύο συστήματα που αναφέρθηκαν, το κεφάλαιο έγινε ΚΡΑΤΙΚΟ για να ανήκει σε όλους.

Ο νεο-φιλελευθερισμός ( ΔΑΚΕ ) μοιάζει με το φιλελευθερισμό κατά το ότι θέλει ιδιωτικά τα μέσα παραγωγής και ο καθένας να απολαμβάνει από την κοινωνία ανάλογα με το κεφάλαιο που διέθεσε. Τελεία...... Λείπει δηλαδή η φράση «που τελικά ευνοεί ολόκληρη την κοινωνία».

Αδιαφορεί για την κοινωνία ο νεοφιλελευθερισμός. Αντίθετα, μεριμνά αποκλειστικά για το Εγώ. Ο Συριζα - ( ΜΕΤΑ).......????? ( Δεν ξέρω.... τι να γραψω ! )

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑ ΣΩΦΕΡΑΚΙΑ-ΠΑΛΛΙΚΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΗΝ Π@ΥΤΣ@ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ Η' ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ.........

Η' ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΖΟΥ !! ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. - ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΒΑΡΔΙΑ-

Δεν υπάρχουν σχόλια: