24 Οκτωβρίου 2016

Ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης σε έναν καλύτερο κόσμο θα είχε ήδη παραιτηθεί/εκδιωχθεί

H μεγάλη ντροπή της ημέρας - όταν ένας υπάλληλος του λαού βρίζει έναν Παραολυμπιονίκη
«Είδε κανείς την ευθιξία μου;» Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης

Δεν έχουμε πάθει ανοσία μόνο εμείς οι πολίτες με αυτά που ακούμε κάθε μέρα, αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί. Έχουν πάθει ανοσία στην ευθιξία. Δεν ντρέπονται ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
 Ο Βερναρδάκης αποκάλεσε τον πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία «φασιστάκι της πλάκας» Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία Σίμο Παλτσανιτίδη αποκαλώντας τον ρατσιστοειδές και φασιστάκι της πλάκας.

 Η αφορμή ήταν ένα σχόλιο του Παραολυμπιονίκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σχόλιο ούτε τρομερά σκεπτόμενο αλλά ούτε και μηνύσιμο ή κάτι (ένα απ' τα χιλιάδες παρόμοια που διαβάζεις παντού). 

 Ο υπουργός Βερναρδάκης όχι απλά εκνευρίστηκε και απάντησε αλλά κατηγόρησε για ρατσισμό ένα άτομο με αναπηρία και για φασισμό έναν πολίτη που τυχαίνει να μη στηρίζει (πια) το ΣΥΡΙΖΑ. Οι φίλοι του κ. Βερναρδάκη επικρότησαν, βάζοντας λάικ στο χυδαίο σχόλιο του υπουργού.

 Τώρα: Αν ζούσαμε σε μια καλύτερη Ελλάδα και αυτή η απάντηση του υπουργού είχε δοθεί ιδιωτικά και κάποιος την είχε αποκαλύψει, θα είχε γίνει τρομερός ντόρος. Θα είχε παραιτηθεί μόνος του ντροπιασμένος ή στη χειρότερη ο εκάστοτε Πρωθυπουργός θα τον πετούσε απ' την κυβέρνηση με τις κλωτσιές και θα τον έβαζε να απολογηθεί. 
 Στην Ελλάδα που ζούμε όμως, ο κ. Βερναρδάκης όχι μόνο δεν έγραψε τα αίσχη του ιδιωτικά, τρέμοντας μήπως δημοσιοποιηθούν, αλλά πήγε μόνος του και τα έγραψε σε κοινή θέα, περήφανος για τη μαγκιά του, για να τον χειροκροτήσουν οι φαν του με λάικ. 
Επειδή μπορούσε. Επειδή ήξερε πως δεν θα υπήρχε καμία επίπτωση για τον ίδιο. Η αριστερά της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας, της ευθιξίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μοιάζει είτε να έχει ξεφύγει ή να αποτελεί παρελθόν. 
 Ο Πρόεδρος των Ολυμπιονικών με αναπηρία ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και πριν από μερικούς μήνες! Μπορεί ο κ. Βερναρδάκης να μην γνώριζε ποιος είναι ο κ. Παλτσανιτίδης αρχικά, αλλά αυτό θα έδειχνε πως είναι ακόμα πιο επιπόλαιος στην κριτική του: Χωρίς να γνωρίζει τίποτα για το συνομιλητή του τον αποκαλεί φασιστάκι και ρατσιστοειδές - που ακόμα και να ήταν, αυτό δε βγαίνει απ' το σχόλιο που έκανε στο Facebook του πρώην συντρόφου του. Όταν πάντως έμαθε ποιος είναι ο Παλτσανιτίδης, ο υπουργός ούτε απολογήθηκε ούτε έσβησε την απάντησή του. (Αλλά και να μην ήταν αριστερός ο παραολυμπιονίκης: με τι θράσος ένας υπουργός στιγματίζει ως φασίστα κάποιον που του κάνει κριτική;) Όσοι μέθυσαν απ' την εξουσία ξέρουν (ή πιστεύουν) πως τίποτα δεν τους αγγίζει, πως κανένας κανόνας ευπρέπειας ή κοινής λογικής δεν ισχύει για αυτούς, και απλά κάνουν ό,τι γουστάρουν.
 Η αριστερά της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας, της ευθιξίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μοιάζει είτε να έχει ξεφύγει ή να αποτελεί παρελθόν. Κι η φάση είναι απλά απελπιστική. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: