31 Ιανουαρίου 2016

Η ΔΙΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΣΜΟΣ



Εκνευρισμό σε βαθμό πανικού, ευτυχώς από λίγους, βλέπουμε τις τελευταίες μέρες όσο αϕορά την κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν τα Μ.Μ.Μ. στο λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο...Στις 26-1-2016 με πρωτοβουλία του συνδικάτου μας και ύστερα από σκέψη συνδικαλιστών του Μετρό, έγινε κάλεσμα μετά από καιρό όλων των σωματείων που απαρτίζουν τις συγκοινωνίες, στο χώρο του συνδικάτου στην Ικτίνου.
Εκεί δεν ξεκινήσαμε, ευτυχώς, σαν τις άλλες ϕορές το τι θα κάνει ο καθένας, ποιος είναι πιο δυνατός, ποιος θα μας πουλήσει πρώτος και άλλα τέτοια ωραία που με λάθη συνδικαλιστών χαλούσε ο κοινός αγώνας. Ξεκίνησε λοιπόν αυτό το συντονιστικό αποτυπώνοντας τα λάθη των προηγούμενων για την αποϕυγή στα επόμενα.Και να επειδή από μερικούς βιαστικούς θα παρεξηγηθώ, το κάθε συνδικάτο ή σωματείο ξεχωριστά έδωσε αγώνα με όλες του τις δυνάμεις.

Έτσι μετά από ώρες συζήτησης και διαϕορετικών προτάσεων από όλους, η απόϕαση κοινή. Ένας βηματισμός κοινές αποϕάσεις.

Εκτός από την ένωση του πρ.ΗΛΠΑΠ που είχε προηγηθεί το ΔΣ του από το συντονιστικό, αλλά στην απόϕαση της Τρίτης και στις επόμενες θα είναι μαζί μας.

Αυτή λοιπόν η απόϕαση που ένωσε όλα τα ΔΣ ενόχλησε κάποιους που δεν ελέγχουν αυτά τα ΔΣ.

Την ΔΑΣ εννοώ και το ΠΑΜΕ που από το συντονιστικό και μετά έχει εξαπολύσει επίθεση σε όλα τα συνδικάτα σωματεία περί απεργοσπασίας και εργοδοτικών.

Από πότε οι πλειοψηϕίες και οι αποϕάσεις τους είναι απεργοσπάστες και εργοδοτικοί συνάδελϕοι της ΔΑΣ?

Αλληγορικό το ερώτημα δε θέλω απάντηση, την γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, σταματώντας εδώ μια αντιπαράθεση τούτη την στιγμή.

Καλώ λοιπόν όλους τους συναδέλϕους να στηρίξουν τα ΔΣ όλων των συνδικάτων για κοινό βηματισμό.

Στάση εργασίας την Τρίτη 2/2/2016 11:00 με 16:00 και συνάντηση όλων μαζί στο υπουργείο μεταϕορών στις 12:00 Ο.ΣΥ. ΣΤΑ.ΣΥ. Ο.Α.Σ.Α. Ο.Σ.Ε Ο.Α.Σ.Θ. με την παρουσία όλων των συναδέλϕων εκεί με όσα λεωϕορεία χρειαστούν από όλα τα αμαξοστάσια μας.

Ναι στις στάσεις εργασίας που αποϕάσισαν όλα τα ΔΣ στις συγκοινωνίες 4/2/2016 με στόχο να μεταϕερθεί και ο τελευταίος απεργός στα συλλαλητήρια στο κέντρο.

Νέο συντονιστικό, με απόϕαση από το προηγούμενο και πρόταση όλων των συνδικάτων, την Δευτέρα στις 8/2/2016 στις 10:00 στο χώρο του συνδικάτου, για σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων όλοι μαζί.

Η διάσπαση των εργαζομένων είναι απεργοσπασία και εργοδοτισμός.

Παναγιώτης Κατσιάδας
Οργανωτικός Γραμματέας Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: