3 Δεκεμβρίου 2015

Χάρης Τσιόκας (ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης): Παιδί διαμάντι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (λέμε και καμιά μαλακ@@) Σύμφωνα με το Άρθρο 1 παρ. 2, της πρόσφατης εγκυκλίου του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ.Καχριμάκη, που είδα εδώ σας υποβάλλω Πρόταση για Υποψηφιότητα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια της Β΄Θεσσαλονίκης. Προτείνω τον...ΘΕΟΧΑΡΗ (ΧΑΡΗ) ΤΣΙΟΚΑ, θεολόγο, πρώην Νομάρχη, πρώην Περιφερειάρχη, πρώην Γ.Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, πρώην Βουλευτή και πρώην Γ.Γραμματέα Υπουργείου Μεταφορών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ (λέμε και καμιά μαλακ@@...):Σε όλη την μακρόχρονη πολιτική του πορεία επέδειξε «αδαμάντινο» ήθος με αποκορύφωμα την περίοδο που διετέλεσε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία προβλήθηκε σε σειρές από την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου . Μερικά ενδεικτικά δημοσιευμένα περιστατικά το τεκμηριώνουν:



1. Παράθεση από: samakos στις Ιανουαρίου 17, 2008, 23:46:11 pm

Υπενθυμίζουμε : Μετά τις εκλογές του 2000, και με αφορμή το πόθεν έσχες των πολιτικών είχε αναδείξει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Βουλευτή Β΄Θες/νίκης και πρώην Περιφερειάρχη Θράκης Χάρη Τσιόκα.

Ο Χ.Τσιόκας δεν ήταν ένας τυχαίος βουλευτής. Ήταν στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου από την αρχή της καριέρας του (Νομάρχης, Περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας-Θράκης, Γενικός Γραμματέας Υπ.Εσωτερικών με Άκη Υπουργό, Βουλευτής)

Η εκπομπή του είχε συντριπτικά στοιχεία και δημιουργούσε τεράστια ερωτηματικά που δεν απαντήθηκαν ποτέ, δεν διερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη, ούτε αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες.. Μαρτυρίες για μίζες 15% επί των επενδύσεων στη Θράκη, μερίσματα από μετοχές που αντιστοιχούσαν σε αξία μετοχών 1 δις δρχ., Ακίνητα κλπ. που δεν δικαιολογούνταν

Αρκετές μέρες στη συνέχεια ο Μάκης έβγαινε στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων και συντηρούσε το θέμα προαναγγέλλοντας νέα στοιχεία στην επόμενη εκπομπή του.

Η «επόμενη εκπομπή» όμως με αυτό το θέμα δεν ήρθε ΠΟΤΕ.

Αντί αυτού παρουσιάστηκε ένα θέμα σχετικό με την ανεύρεση ενός κομματιού Ουρανίου στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν είχε τη ευαισθησία να κάνει μια στοιχειώδη, έστω προσχηματική, αναφορά στο θέμα που όλοι οι τηλεθεατές περίμεναν.

Για να φθάσει ένας δημοσιογράφος του δικού του μεγέθους να κάνει αυτό το ατόπημα πρέπει να συνέβη κάτι πολύ σοβαρό. Τι ήταν αυτό Μάκη;

Οι πληροφορίες που μέχρι σήμερα έχουν φθάσει για το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα σε αρκετούς ενδιαφερόμενους στη Θες/νίκη προέρχονται από δύο πλευρές :

- Από τον ίδιο το Μάκη που ισχυρίζεται κατ΄ιδίαν ότι δέχθηκε παρέμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Δεν εξηγεί όμως γιατί την αποδέχθηκε.

-Από συνεργάτες του Βουλευτή που από τότε υποστήριζαν ότι το θέμα θα κλείσει γιατί έγινε «παρέμβαση» συνοδευόμενη από «πακέτο», μέσω πολύ γνωστού δικηγόρου (δε ζει πιά).

2. Παράθεση από http://press-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_3546.html (σχόλια)

…….επαγγελματική και πολιτική πορεία του κ.Τσιόκα:

Επάγγελμα Πολιτικό Στέλεχος: Δεν πρόλαβε να δουλέψει σαν θεολόγος, αν και διορίστηκε στην εκπαίδευση. Διορίστηκε νεότατος Νομάρχης σε δύο Νομούς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών (με Άκη υπουργό) και πρίν εκλεγεί βουλευτής, ήταν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκλέχθηκε 3 φορές βουλευτής, την τρίτη με "καραμπόλα" μετά τη δικαίωση του Αχιλλέα Καραμανλή για τα λευκά ψηφοδέλτια και τώρα (2009) δεν εκλέχθηκε. Τώρα πως απέκτησε την εξειδίκευση για τις μεταφορές και γιατί δεν αναφέρεται το επάγγελμά του στην κυβερνητική ανακοίνωση είναι ένα εύλογο ερώτημα. Θήτευσε στην "Μεγάλη του Άκη Σχολή" και ήταν πάντα από τους πυλώνες του ακικού μηχανισμού. Την περίοδο εκσυγχρονισμού, φλερτάρισε πολιτικά με τη Βάσω για να γίνει υπουργός, αλλά ο Σημίτης έγινε αποδέκτης των "κασετών" του Μάκη από τις εκπομπές της "Ζούγκλας" για την θητεία του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τον έκοψε.

Ως περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης είχε διαπρέψει μαζί με τον πρώην υπερνομάρχη Ροδόπης-Εβρου Γιάννη Νικολαίδη. Την υπόθεση είχε βγάλει στο γυαλί ο Τριανταφυλλόπουλος μετά από καταγγελία του επιχειρηματία Ν. Μπλιούμη πως του ζήτησαν μίζα 15% για να προωθήσουν επένδυσή του. Ξαφνικά όμως ο Τριανταφυλλόπουλος διέκοψε τις εκπομπές για το θέμα (οι κακές γλώσσες λένε διάφορα) και ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμιση για να αθωωθεί στη συνέχεια.

Στην εσωκομματική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου 2007, τάχθηκε στο πλευρό του ΓΑΠ.

Στις τελευταίες εκλογές έπαιξε προκλητικά το σενάριο της σίγουρης υπουργοποίησης που έλεγε ότι του είχε υποσχεθεί ο ΓΑΠ. Δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά η τοποθέτησή του στη θέση του Γ.Γ. Μεταφορών, επιβεβαιώνει ίσως ότι πράγματι είχε λάβει διαβεβαιώσεις υπουργοποίησης.

Ο ρόλος του στο Υπουργείο Υποδομών ήταν του προστάτη-προαγωγού των κατεστημένων συμφερόντων στις συγκοινωνίες.

3. Απόσπασμα από http://www.hyper.gr/makthes/960221/60221_00.html

…..Η συνεδρίαση, ωστόσο, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες "σημαδεύτηκε" από το θέμα που ανακινήθηκε με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ("Το ΒΗΜΑ") με το οποίο αποδίδονταν ευθύνες στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χάρη Τσιόκα, για "χρηματοδοτήσεις πολλών δισεκατομμυρίων κατά παράβαση της αρμόδιας γνωμοδοτικής επιτροπής".

4.Απόσπασμα από http://frappelections.blogspot.com/2009/09/blog-post_5662.html

…..Ο αστυνομικός αναλαμβάνει να κατευθύνει την κυκλοφορία στον στενό διπλό δρόμο και τον ακούω να λέει στην κυρία ότι αν δεν καλέσει τον οδηγό θα τον γράψει. Για μια στιγμή ο αστυνομικός πάει στο πεζοδρόμιο και μιλάε με έναν περαστικό που του λέει γιατί δεν γράφει το αμάξι, ο αστυνομικός και η κυρία μιλάει έντονα με τον περαστικό, όπου από την ένταση ακούμε κάτι για βουλευτής. Γυρνάει ο αστυνομικός και αρχίζει να γράφει, μετά από 20 λεπτά, το αμάξι. Η κυρία ωρύεται ότι είναι βουλευτής ο κάτοχός του και ότι έχει δουλειά. Ο Αστυνομικός λέει ότι και αυτός πρέπει να κάνει την δουλειά του. Αυτή του λέει ότι αφού ξέρει ότι δεν θα γίνει τίποτα τι το συνεχίζει. Η όλη στιχομυθία ακολουθεί στο Video αλλά δυστυχώς ο ήχος δεν είναι ο καλύτερος. Ξαφνικά εμφανίζεται ο βουλευτής και στο πρόσωπό του αναγνωρίζω τον πρώην βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και τον νυν υποψήφιο στην Β' Θεσσαλονίκης Χάρη Τσιόκα. Αν δεν είναι αυτός παρακαλώ να με διορθώσετε.

Πάει να μπει στο αυτοκίνητο, μετανιώνει πλησιάζει τον αστυνομικό ζητώντας τον αριθμό του!!!! …

Και από http://irakliotis.gr/blog/?p=1963

….Ο κ. Θεοχάρης Τσιόκας ορίστηκε ΓΓ του Υπουργείου Μεταφορών. Προφανώς στην αξιολόγηση των ικανοτήτων του μέτρησε το ήθος και η ευαισθησία του σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπως καταγράφεται παρακάτω. Για λεπτομέρειες στο ιστολόγιοfrappelections.Βεβαίως η επιλογή του κ. Τσιόκα δεν καταργεί ούτε ακυρώνει το εγχείρημα επιλογής ΓΓ μέσα από το διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο καταγράφηκαν πρώτα οι επιδόσεις του κ. Τσιόκα. Δεν αποκλείεται δηλαδή κι ο ίδιος να έβαλε το παρακάτω βίντεο στο βιογραφικό του: δέστε ρε, να είπε, έκλεισα τον δρόμο μόνο για 20 λεπτά. Θα μπορούσα να τον είχα κλείσει και για 40.

5. Απόσπασμα από http://press-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_8475.html

…..Οι βουλευτές ψήφισαν απελευθέρωση με κανόνες. ποιος θέλει μετάλλαξη της απόφασης σε άνευ όρων εξουσιοδότηση των ακραίων δυνάμεων της αγοράς?

>η νέα γενιά και κάθε γενιά δεν ανέχεται πολιτικούς χωρίς μνήμη και ρίζες! Οι δήθεν νέοι {πολιτικάντηδες} αυτοί είναι σκοτεινοί και απέρχονται

6. Απόσπασμα από http://taxalia.blogspot.com/2011/08/blog-post_7578.html

……επέλεξα να στοιχηθώ με τις δυνάμεις εκείνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που δεν επιδιώκουν για οποιαδήποτε σκοπιμότητα να δημιουργούν προβλήματα, αλλά να συμβάλλουν ώστε να λύνονται προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας.

7.Από την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Κυριακή 19 Ιουνίου 2005, Σελίδα 27

Ρεπορτάζ : Τα «μαργαριτάρια» που προκύπτουν από τη διασταύρωση των στοιχείων (από τις δηλώσεις πόθεν έσχες των Βουλευτών)

Το «ΘΕΜΑ» ερευνώντας και διασταυρώνοντας τα στοιχεία που έδωσε η επιτροπή της Βουλής για τις συναλλαγές βουλευτών στο Χρηματιστήριο με τις δηλώσεις τους στο έντυπο του «πόθεν έσχες», το οποίο υποχρεωτικά συμπληρώνουν από το 1989 και εντεύθεν, ανακάλυψε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα. στοιχεία. Ανά περίπτωση, λοιπόν, έχουμε:

…….
ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοχάρης Τσιόκας, τo χρονικό διάστημα 1995- 1999 είχε. έσοδα συνολικά μαζί με τη σύζυγό του 127 εκατομμύρια δραχμές. Με βάση τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες»,το ίδιο διάστημα προχώρησε σε αγορές παγίων 50 εκατομμυρίων δραχμών ενώ το 1999 αγόρασε μετοχές αξίας 50 εκατομμυρίων δραχμών.

Δηλαδή την τετραετία έμειναν στον ίδιο και τη σύζυγο του για να ζήσουν 27 εκατομμύρια δραχμές ήτοι 6,7 εκατομμύρια τον χρόνο ή αν προτιμάτε 500 χιλιάδες τον μήνα. Παρ΄ όλα αυτά το ίδιο χρονικό διάστημα ο κ. Τσιόκας και η σύζυγός του κατάφεραν να αυξήσουν τις καταθέσεις τους από 12 εκατομμύρια σε 33 εκατομμύρια……………
Δηλαδή:
127 εκατομμύρια νόμιμα έσοδα 1995 – 1999
Μείον 50 εκατομμύρια για αγορά μετοχών
Μείον 50 εκατομμύρια για αγορά ακινήτων
Μείον 21 (33 μείον12) εκατομμύρια καταθέσεις

Υπόλοιπο 6 εκατομμύρια για να ζήσει τα 5 χρόνια 1995 έως 1999
Δηλαδή 6 x 12=72 μήνες
Δηλαδή 83.333 δρχ το μήνα.

Σημείωση ο μέσος μισθός ενός εκπαιδευτικού ήταν το 1995 περίπου 200.000 δρχ και το 1999 320.000 δρχ.

Σούπερ Σημείωση : το 1996 έγιναν εκλογές και ο Χ.Τσιόκας έκανε έναν δυνατό προεκλογικό αγώνα και εξελέγη Βουλευτής για πρώτη φορά.

Εκλογές έγιναν και το 2000, απαιτήθηκαν χρήματα και έτσι εξηγείται η αποταμίευση και η αύξηση των καταθέσεων

Όταν ένα ζεύγους εκπαιδευτικών είχε μισθό και ζούσε με 2 x 260=520.000 δρχ το μήνα, οι οικογένεια Τσιόκα ζούσε με 83.333 δρχ και ο Βουλευτής με τις αναμφισβήτητα αυξημένες δαπάνες δεν ξόδευε ού μία δραχμή για την άσκηση των υποχρεώσεων του.

- η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική

> Είναι «νέο» πρόσωπο διότι παρά το ότι δεν πρόλαβε να δουλέψει σαν θεολόγος, διορίστηκε νεότατος Νομάρχης σε δύο Νομούς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών (με Άκη υπουργό) και πρίν εκλεγεί βουλευτής, ήταν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκλέχθηκε 3 φορές βουλευτής, και πρόσφατα ήταν Γ. Γραμματέας Μεταφορών από όπου αποπέμφθηκε για την στάση του στο θέμα της απελευθέρωσης των ΤΑΞΙ.


>«Σηματοδοτεί την προοπτική» κυρίως γιατί θήτευσε στην "Μεγάλη του Άκη Σχολή" και ήταν πάντα από τους πυλώνες του ακικού μηχανισμού. Είναι πολύ αγαπητός στους νέους διότι επικοινωνεί συνεχώς μαζί τους μέσω facebook και twitter.

> Έχει «κύρος» παρά την προσπάθεια ορισμένων να τον πλήξουν. Ως περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης είχε “διαπρέψει” μαζί με τον πρώην υπερνομάρχη Ροδόπης-Εβρου Γιάννη Νικολαίδη. Την υπόθεση είχε βγάλει στο γυαλί ο Τριανταφυλλόπουλος μετά από καταγγελία του επιχειρηματία Ν. Μπλιούμη πως του ζήτησαν μίζα 15% για να προωθήσουν επένδυσή του. Ξαφνικά όμως ο Τριανταφυλλόπουλος διέκοψε τις εκπομπές για το θέμα (οι κακές γλώσσες λένε διάφορα) και ο επιχειρηματίας Ν.Μπλιούμης βρέθηκε στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμιση, και αθωώθηκε στη συνέχεια.

- η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ

Είναι σταθερός «στις προγραμματικές του τοποθετήσεις», διότι :

o Υπηρέτησε με συνέπεια τις «καινοτόμες, προοδευτικές» απόψεις και πρακτικές του Άκη Τσοχατζόπουλου.
o Την περίοδο εκσυγχρονισμού, φλερτάρισε πολιτικά με τη Βάσω για να γίνει υπουργός, αλλά ο Σημίτης έγινε αποδέκτης των "κασετών" του Μάκη από τις εκπομπές της "Ζούγκλας" για την θητεία του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τον έκοψε.

o Στην εσωκομματική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου 2007, τάχθηκε στο πλευρό του ΓΑΠ την τελευταία εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε κρατούσε ουδετερότητα και περίμενε να δει που θα γείρει η ζυγαριά.

o Πρόσφατα εμφανίζεται βενιζελικός και δικαίως διεκδικεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
- η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών

Είναι βασικός και σταθερός υποστηρικτής «ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών» στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στιςδημοτικές εκλογές, όπου σταθερά υποστηρίζει δεξιούς υποψηφίους δημάρχους., με αποκορύφωμα τις δημοτικές εκλογές του 2006 (όπως και σε προηγούμενες) δε στήριξε τις επιλογές του κόμματος σε πολλούς δήμους της Β΄Θες/νίκης. Σε όσους Δήμους οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν ήταν φίλοι του, κατεύθυνε τους πολιτικούς του φίλους σε ψηφοδέλτια που στηρίζονταν από τη Ν.Δημοκρατία επίσημα ή ανεπίσημα.

Συγκεκριμένα στήριξε τους παρακάτω δεξιούς υποψήφιους δημάρχους:

ΔΗΜΟΣ
ΔΕΞΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΙΛΟΙ Χ.ΤΣΙΟΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ή ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΕΣ
1.
ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Α.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
2.
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Χ.ΜΠΑΛΤΑΣ
3.
ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ
Α.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
4.
ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Ι.ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
5.
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δ.ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ
6.
ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ
Χ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
7.
ΜΑΔΥΤΟΥ
Χ.ΚΟΝΙΑΡΟΣ
8.
ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
Α.ΓΑΒΟΤΣΗΣ
9.
ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Ι.ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ
10.
ΠΥΛΑΙΑΣ
Σ.ΜΠΟΖΙΝΗΣ
11.
ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Μ.ΓΕΡΑΝΗΣ

- η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους, καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης.

Η παραπάνω εκτεταμένη «τεκμηρίωση» εμπεριέχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Χάρης Τσιόκας έχει «προσφέρει σε θεσμούς» και ιδιαίτερα σε αυτόν του Περιφερειάρχη Αν.Μακεδονίας – Θράκης και κατά συνέπεια έχει «ειδικές ικανότητες» που πρέπει το ΠΑΣΟΚ να εκτιμήσει, να κοσμίσει το ψηφοδέλτιό του με αυτόν, και μετά την εκλογή του να τον αξιοποιήσει σε υπουργική θέση με αυξημένες διαχειριστικές αρμοδιότητες ( επενδύσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα, δημόσια έργα. κλπ).

Σας ευχαριστώ και πιστεύω να κάνετε δεκτή την πρότασή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: