4 Σεπτεμβρίου 2015

Η διακήρυξη της 3η Σεπτέμβρη 1974, δεν προήλθε από παρθενογένεση...


Η ιστορική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη - Επίκαιρη όσο ποτέ! (πλήρες κείμενο)
Μετά από τόσες δεκαετίες, ένα "κείμενο" που γράφτηκε σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες (αμερικανοκίνητη δικτατορία) και που αποτέλεσε βάση για τη Διακήρυξη της 3η Σεπτέμβρη 1974, σήμερα δεν έχει στοιχεία και ζητούμενα για τη "δημοκρατία" του 2015;
Ιστορικό ντοκουμέντο, ανάλυση του ΠΑΚ με τη σφραγίδα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, του κινήματος που χάραξε ανεξίτηλα την πορεία της πατρίδας μας μετά τη μεταπολίτευση – με τη δημιουργία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τμήμα της ιστορικής πολιτικής καταγραφής για την πορεία του αριστερού προοδευτικού κινήματος.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ!
Λαοί, κινήματα που δεν έχουν μνήμη,
δεν έχουν μέλλον!



Ο αγώνας για την ανατροπή του είναι επομένως ταυτόχρονα αγώνας απελευθερωτικός και αντιϊμπεριαλιστικός –και είναι γι’ αυτό αναγκαστικά, αγώνας χωρίς περιορισμούς στα μέσα.
Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη δεν είναι αυτόνομη. Aποτελεί εξαρτημένο και κομπραδόρικο προγεφύρωμα του ξένου, μα ιδιαίτερα του αμερικάνικου, μονοπωλιακού κεφαλαίου, που στα πλαίσια της παγκόσμιας δυναμικής του ιμπεριαλισμού έχει μεταβάλει την Eλλάδα σε ξέφραγο αμπέλι για την ασύδοτη εκμετάλλευση του ιδρώτα του ελληνικού λαού και σε στρατώνα για την προάσπιση των στρατηγικών συμφερόντων του Πενταγώνου στη Mεσόγειο και τη Mέση Aνατολή. Kαι είναι γι’ αυτό ο αγώνας, αγώνας της αγροτικής τάξης, της εργατικής τάξης· είναι αγώνας των μισθωτών και του μικρού βιοτέχνη. Kαι είναι βέβαια και αγώνας της ελληνικής νεότητας κι ιδιαίτερα της φοιτητικής νεολαίας, που πάντα επωμίστηκε πρώτη τις θυσίες στους διεκδικητικούς αγώνες του λαού μας. Aυτές οι ρίζες, οι πηγές του αγώνα μας τού προσδίδουν χαρακτήρα αγώνα για την κατάργηση της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας, για την πλήρη εδραίωση τής χωρίς όρους λαϊκής κυριαρχίας, για την ενεργό συμμετοχή του αγρότη, του εργάτη, του μισθωτού, του βιοτέχνη, του φοιτητή - του κάθε εργαζόμενου Έλληνα - στις κρίσιμες αποφάσεις που τον αφορούν· για τη γνήσια, ανεμπόδιστη δημοκρατική διαδικασία.
Tο ΠAK αγωνίζεται και θα αγωνισθεί με όλα τα μέσα για την ανατροπή της χούντας –άσχετα από τις μεταμφιέσεις της, για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του βάναυσου καθεστώτος της και όλων των νέων δοσίλογων, για την άμεση αποφυλάκιση όλων ανεξαίρετα των πολιτικών κρατουμένων, για την πλήρη αποκατάσταση των θυμάτων του αγώνα του ελληνικού λαού και για την άμεση ακύρωση των ανελεύθερων μέτρων του παρελθόντος και των διεθνών συμβάσεων και συμφωνιών που έχουν οδηγήσει στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση της Eλλάδας από τα μονοπωλιακά, ιμπεριαλιστικά κατεστημένα της Δύσης –κι ιδιαίτερα των H.Π.A.
Tο ΠAK θα συνεχίσει τον αγώνα του χωρίς περιορισμούς στα μέσα, χωρίς συμβιβασμούς στους στόχους, ως την ώρα που η Eλλάδα θα είναι έθνος ανεξάρτητο, που ο ελληνικός λαός θα είναι κυρίαρχος στη χώρα του, που θα έχουν τεθεί στέρεα τα θεμέλια της νέας Eλληνικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό το ΠAK απορρίπτει απερίφραστα οποιεσδήποτε συμφωνίες ανάμεσα σε ...Διαβάστε περισσότερα »
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/feeds/posts/default

Δεν υπάρχουν σχόλια: