25 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ



Σας είχα προετοιμάσει με παλιότερή μου ανάρτηση για τις επερχόμενες προαγωγές.

Κάτι θεμιτό αφού η κάθε παράταξη που είναι πολιτικά δυνατή τοποθετεί σε επιτελικές θέσεις τα μέλη της. Σε δύο τοποθετήσεις όμως (τμηματάρχες Βοτανικού και Ράλλη) καθώς και σε άλλες δύο που σύντομα θα ακολουθήσουν - όπως έντονα φημολογείται - τίθεται και θέμα ηθικής την οποία διαθέτει η ΠΑΣΚΕ, και την οποία ηθική ποτέ δεν αντιλήφθηκαν οι φευγάτοι από αυτήν - που γι αυτό άλλωστε έφυγαν - δημιουργώντας το ΜΕΤΑ. Πριν αναπτύξω το σκεπτικό μου, να εξηγήσω ποιοι αποκαλούνται στην εταιρεία μας ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ.

ΕΑΣΙΤΕΣ ή ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ αποκαλούνται οι συνάδελφοι που την εποχή της διάλυσης της ΕΑΣ, αρνήθηκαν να γίνουν ιδιοκτήτες "σεπίτες" στη γλώσσα μας. Επέλεξαν να αγωνιστούν για να ξαναγίνει η εταιρεία δημόσια, αφού ο Ανδρέας Παπανδρέου τήρησε τη δέσμευσή του. Όσοι επένδυσαν στην ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ τους αποκάλεσαν υποτιμητικάΣΤΑΜΟΥΛΟΚΟΛΛΑΔΕΣ. Ο ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ έδωσε το δικαίωμα σε όλους εμάς να προσληφθούμε ως ισότιμοι με αυτόν στην ΕΘΕΛ. Είναι τιμή να σε αποκαλούν έτσι. Δυο τέτοιους λοιπόν είχε σαν τμηματάρχες η παράταξή μας στα προαναφερθέντα αμαξοστάσια. Η πρώτη φορά αριστερά "τιμώντας" τους για τον αγώνα που έκαναν, τους έστειλε στο καλό.

Εκεί που η ΠΑΣΚΕ τοποθετούσε ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ, το ΜΕΤΑ τοποθετεί νεοαριστερίζοντες σωτήρες. Για να το πω πιο λαϊκά τιμώντας και την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, όπως λέει μια ηπειρώτικη παροιμία : «Εκεί που κρέμαγε τ’ άρματα η κλεφτουριά, κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: