12 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ



Μετά την "επιτυχημένη" σύνοδο κορυφής όπως είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, ο Αλέξης επισκέφθηκε την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης την Τρίτη 8 Μάρτη ο πρωθυπουργός επέλεξε να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε μια χρονική περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχονται επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Γερμανία και την Γαλλία ότι παραβιάζουν την ελευθερία του Τύπου και θέλουν να ποδηγετήσουν την ενημέρωση.
«Θα εντείνουμε τη συνεργασία μας με τους τουρκικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τα πρακτορεία ειδήσεων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λες και έκανε επίδειξη σαρκαστικού χιούμορ την ώρα που σε όλο τον κόσμο στηλιτεύονται οι πρακτικές της τουρκικές κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης στην Τουρκία.Και σαν να μην έφτανε αυτό η πρώτη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα με το που πάτησε πόδι στη Σμύρνη ήταν να μοιράσει μαζί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου τριαντάφυλλα σε Τουρκάλες δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο με αφορμή την ημέρα της γυναίκας σε ένα σκηνικό αυτοαποθέωσης που έστησε το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εμφανίζεται σαν να επικροτεί τις τακτικές της Άγκυρας για τον έλεγχο του Τύπου.

Κι εκεί που πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα, τρεις ημέρες μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Σμύρνη ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Ερντογάν για το κλείσιμο της τουρκικής εφημερίδας Zaman αποδεικνύοντας την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν στο κυβερνών κόμμα και την κυβέρνηση θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων.

Ιδού η ανακοίνωση-παράνοια του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Zaman:
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το αίτημα που κατατέθηκε προχθές από τον Τούρκο πρωθυπουργό στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των δύο Συμπροέδρων και τριών βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP). Η κίνηση αυτή γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης να θέσει υπό κρατικό έλεγχο την αντιπολιτευόμενη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Ζαμάν και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).
Οι πολιτικές διώξεις κατά των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, που κορυφώνονται με την απόπειρα ποινικοποίησης της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης της χώρας, καθώς και η καταστολή της ελευθερίας του τύπου, εκτροχιάζουν τη δημοκρατία στην Τουρκία. Σε συνδυασμό με τη βίαιη καταστολή στα νοτιοανατολικά, πλήττουν θανάσιμα προσπάθειες- που στηρίζει απόλυτα ο ΣΥΡΙΖΑ- για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και για την ειρηνική διεκδίκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.


Άντε βγάλτε άκρη !!!!!


ΠΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: