23 Ιουλίου 2015

Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα



Κύριε Πρωθυπουργέ,
Α. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης μετά την παραίτησή του, σε επανειλημμένες πρόσφατες δηλώσεις του στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ έχει διατυπώσει πολλές και περίεργες θέσεις για το GREXIT και για το Plan B της Κυβέρνησής σας.
Πιο συγκεκριμένα έχει τονίσει τα εξής : «Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε Plan B. Είχαμε Plan B. Το διαμορφώσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού, που μας είχε δώσει εντολή να το κάνουμε».
Τόνισε μάλιστα ότι το σχέδιο αφορούσε την «δημιουργία ονομαστικής ρευστότητας στο πλαίσιο του ευρώ», εγείροντας ερωτήματα για το αν εννοούσε το διπλό νόμισμα που θα αποτελούσε τον προθάλαμο του Grexit.
Σε άλλες μάλιστα δηλώσεις τόνισε ότι είχε συγκροτηθεί και Ειδική Επιτροπή, η οποία λειτουργούσε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Όλες αυτές οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη είναι καταγεγραμμένες αυτούσιες σε πολλά ΜΜΕ αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει, είτε συμφωνώντας είτε διαψεύδοντας, με αξιόπιστα και συγκεκριμένα στοιχεία.
(Οι πολλαπλές δημόσιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη αποτελούν υλικό αρχείο, που μπορεί πολύ εύκολα οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Κυβέρνησής σας να βρουν στο Διαδίκτυο, στα ΜΜΕ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο).
Β. Ο κ. Βαρουφάκης ομολογεί με τον πιο επίσημο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα (και ενημέρωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη), το Υπουργείο Οικονομικών είχε προετοιμάσει PLAN B για επικίνδυνους σχεδιασμούς, τους οποίους οι πάντες στην Ελλάδα και κυρίως το Κοινοβούλιο και τα Κόμματα αγνοούσαν παντελώς.
Γ. Επειδή αναμφίβολα τα πρωτόγνωρα αυτά θέματα έχουν τεράστια σημασία για τη χώρα μας, για την Εθνική οικονομία και για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς, επειδή ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει πολλές φορές για διαφανή διαπραγμάτευση και επειδή είναι αδιανόητο οι Βουλευτές που καλούνται να ψηφίζουν, να μην τα γνωρίζουν:
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
(α.) Ποιοί και πότε αποφάσισαν την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για το Plan B και με ποιο στόχο;
(β.) Ποια ήταν η σύνθεση της Ειδικής Επιτροπής, ποια είναι τα ονόματα και ποιες ήταν οι ιδιότητες των συμμετεχόντων;
(γ.) Ποιες είναι οι εισηγήσεις – προτάσεις, τις οποίες κατέγραψε και κατέληξε η Ειδική Επιτροπή;
(δ.) Ποιοι ήταν οι παραλήπτες των σχετικών προτάσεων και με ποια ημερομηνία;
Για λόγους Διαφάνειας και για λόγους Δημοκρατικής και Ηθικής Τάξης,
ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, με δεδομένη την ιδιότητα αυτών ως Δημοσίων Εγγράφων, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων, τα Πολιτικά Κόμματα και ο Ελληνικός Λαός.

Η ερωτούσα και αιτούμενη Βουλευτής

Φωτεινή Γεννηματά
Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βουλευτής Β’ Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: