19 Ιουνίου 2017


Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 30/6 με 2/7 είναι πολύ διαφορετικό από τα Συνέδρια που έχουμε συνηθίσει.

Δεν πάμε να λύσουμε διαφορές, πάμε να βρούμε κοινό βηματισμό.

Δεν πάμε να κάνουμε διαπιστώσεις για τις σοβαρές όντως επιπτώσεις της κρίσης, πάμε να διαμορφώσουμε την πρόταση για το ξεπέρασμά της.

Το Συνέδριο μας είναι προγραμματικό και φιλοδοξούμε να δώσουμε καθαρές και συγκεκριμένες απαντήσεις στο κεντρικό ζητούμενο της χώρας που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη.

16 Ιουνίου 2017

Ακόμα χωρίς σχέδιο η ΟΣΥ, για μεταφορά του αμαξοστασίου του Ελληνικού


Δεν έχουν βρει τον χώρο, αλλά ζητούν ήδη χρήματα για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου τους από το Ελληνικό οι ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ενώ καθυστερούν δραματικά τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.                                                   Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η Ελληνικόν Α.Ε. έθεσε για πρώτη φορά το θέμα στις ΟΣΥ τον Φεβρουάριο του 2016 και από τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν λόγο για ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, καθώς πρόκειται για χρονοβόρο διαδικασία με υψηλό κόστος. Τα ίδια υποστηρίζουν και σήμερα. 



Τον Φεβρουάριο του 2016 η Ελληνικόν Α.Ε. απαιτούσε τη μεταφορά του αμαξοστασίου μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Έκτοτε η κατάσταση παραμένει ίδια. Μοναδική διαφορά είναι ότι οι ΟΣΥ έχουν περιορίσει τις απαιτήσεις τους όσον αφορά τους πόρους που χρειάζεται για να προχωρήσουν στη μετεγκατάσταση.

Πληροφορίες ήθελαν τις ΟΣΥ να ζητούν τότε 90 εκατ. προκειμένου να μεταφέρουν το αμαξοστάσιο σε νέο χώρο. Με πρόσφατο έγγραφό όμως του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη, οι απαιτήσεις του οργανισμού περιορίζονται στα 35 εκατ. ευρώ.

8 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ** ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ κο Bo...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ** ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ κο Bo...: ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ** ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ κο Bourda ** Σημαντική λεπτομέρεια η ώρα αποστολής του e-mail με την προκλητική επιστολή τ...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΗΝ Ε...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΗΝ Ε...: Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στ...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ...: Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο ...