31 Μαΐου 2017

Ανατροπές στην εξαγορά των πλασματικών χρόνων ασφάλισης



Δραματικές αλλαγές στην εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι αλλαγές ισχύουν για τους μισθωτούς, τους ελευθέρους επαγγελματίες.Με εγκύκλιο που εξέδωσε εχθές το Υπουργείο Εργασίας παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:1. Αναγνωριζόμενοι - πλασματικοί χρόνοι στον ΕΦΚΑ Εισάγεται νέος τρόπος υπολογισμού του ασφαλίστρου αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος...
και προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, σε όσες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή εισφοράς, ενώ δεν τροποποιούνται οι ισχύουσες διατάξεις που καθορίζουν ποιοι θεωρούνται πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης.Κατά συνέπεια, εξακολουθούν να ισχύουν και όλες οι ειδικότερες εγκύκλιες οδηγίες, οι σχετικές με τους πλασματικούς χρόνους, οι οποίοι συνυπολογίζονται ή όχι στο ανώτατο κατ' έτος όριο αναγνωριστέου πλασματικού χρόνου για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή/και προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.
Δηλαδή:

23 Μαΐου 2017

To χειρότερο για την Ελλάδα σενάριο γράφτηκε χθες στο Eurogroup



To χειρότερο για την Ελλάδα σενάριο γράφτηκε χθες στο Eurogroup καθώς όχι μόνο δεν υπήρξε συνολική συμφωνία για το χρέος, αλλά ούτε καν έκλεισαν στο ελάχιστο οι διαφορές μεταξύ των δανειστών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέα παζάρια με άγνωστο αποτέλεσμα.
Παρά τις προσπάθειες για διπλωματική ανάλυση του χθεσινού ναυαγίου η ουσία είναι ότι μπαίνουμε σε μια ατέρμονη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ελπίδα να υπάρξει στις 15 Ιουνίου μια κάποια πολιτική δήλωση στήριξης της Ελλάδας στο θέμα της απομείωσης του χρέους, αλλά χωρίς αναλυτική περιγραφή των μέτρων.

Το ναυάγιο είχε και άλλα στάδια. Οι δανειστές δεν συμφώνησαν ούτε καν στο να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η δόση, κάτι που ήταν δεδομένο μετά την ψήφιση του μνημονίου. Κι αυτό όχι γιατί απομένουν 25 προαπαιτούμενα από τα 140. Αν στις 15 Ιουνίου υπάρξει η συνολική συμφωνία που προανήγγειλε ο Γ. Ντάισελμπλουμ απαιτούνται 3-4 εβδομάδες για να εγκριθεί αυτή από τα εθνικά κοινοβούλια και περίπου 5 εβδομάδες για να περάσει από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, άρα αγγίζουμε το “καυτό” τετραήμερο 17-20 Ιουλίου, όπου πρέπει να πληρωθούν 6,3 δισ ευρώ.
Επίσης, υπήρξε διαφωνία και ως προς το να γίνει έκτακτο Eurogroup, κάτι που δείχνει ότι οι δανειστές δεν βιάζονται σε αντίθεση με την Ελλάδα που «καίγεται».

19 Μαΐου 2017

Όχι στην αύξηση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες

Συνδικάτο ΟΑΣΑ: «Σκόπιμα απαξιώνουν την ΟΣΥ, για...

 Συνδικάτο ΟΑΣΑ: «Σκόπιμα απαξιώνουν την ΟΣΥ, για...: Συνδικάτο ΟΑΣΑ: «Σκόπιμα απαξιώνουν την ΟΣΥ, για να την ιδιωτικοποιήσουν»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ -  Η ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ -  Η ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ...: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ -  Η ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΚΟΥΛΟΥ

ΟΑΣΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ Σ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ Σ...: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΚΟΥΛΟΥ

Λεωφορείο όπως... χάπι! Ενα πρωί, ένα μεσημέρι κ...

Λεωφορείο όπως... χάπι! Ενα πρωί, ένα μεσημέρι κ...: Λεωφορείο όπως... χάπι! Ενα πρωί, ένα μεσημέρι και ένα βράδυ...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠ...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠ...: ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ...

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ...: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ο.ΣΥ