30 Νοεμβρίου 2016

Το φιάσκο των συγκοινωνιών... Τα κατορθώματα της κυβέρνησης και... τα δάκρυα του Σπίρτζη!


Ένα από τα κατορθώματα της κυβέρνησης είναι ότι κατάφερε να απαξιώσει και να καταντήσει προβληματικούς δημόσιους οργανισμούς, που μετά από πολλές προσπάθειες είχαν πετύχει επιτέλους να λειτουργούν κανονικά, χωρίς να παράγουν συνεχώς ελλείμματα...

Διορίζοντας παντού διοικήσεις χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο με μόνο προσόν τους τα κομματικά ένσημα οδηγεί σημαντικές δημόσιες επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.

25 Νοεμβρίου 2016

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ


Επειδή κάποιοι θεωρούν πως είναι υπεράνω των νόμων, έχοντας "θεϊκό" χρίσμα διευθυντή
κάποιες δεκαετίες στην εταιρεία, και διαμορφώνουν το ανέβασμα τους φτιάχνοντας βιογραφικό στην πλάτη των οδηγών, είναι γελασμένοι. Η προσωπική εμπάθεια που δείχνει ο εν λόγω διευθυντής στις τιμωρίες των οδηγών εξαντλώντας κάθε φορά σε κάθε περίπτωση τα όρια, πρέπει να λάβει τέλος. Η διοίκηση έχει υποχρέωση να τον απομακρύνει άμεσα από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Στα χρόνια συμμετοχής μου στο ΠΠΣ υπερασπίζοντας πάντα τους συναδέλφους μου ουδέποτε άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας είχε τέτοια συμπεριφορά. Αυτό είναι μόνο η αρχή.

22 Νοεμβρίου 2016

Η δήλωση του Ανδρέα το 1995 – «Στο μέλλον οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν θα παίζουν ρόλο. Θα κάνει κουμάντο η Γερμανία»


Μία προφητική δήλωση που είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών το 1995 φαίνεται να επιβεβαιώνεται πλήρως σήμερα…

Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε προβλέψει δεκαοχτώ χρόνια πριν την αποδυνάμωση των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων προς όφελος ενός ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με επικεφαλής την ενοποιημένη Γερμανία.
Τότε είχε πει χαρακτηριστικά «Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων. Συμφερόντων, το λέγω, ρητά… δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα. Σας λέγω όμως ότι εδώ…υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο…».

15 Νοεμβρίου 2016

Όχι άλλους σωτήρες



Του Πάρι Κουκουλόπουλου*

Σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τον κ Πρωθυπουργό,θα έχουμε τα καλά νέα για το χρέος.

Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι επιβεβλημένη και αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ανάπτυξη, όπως όμως έχει τεκμηριωθεί από πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις, με πιο πρόσφατη την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, από μόνη της δεν αρκεί.

Η Κυβέρνηση ωστόσο, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργο,επιμένει στη δική της θεώρηση σύμφωνα με την οποία η οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στο μέτωπο του χρέους ισοδυναμεί με σημείο-καμπή που σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων.

Ακόμα και το αποτυχημένο ρεσάλτο για τον ασφυκτικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης φαίνεται ότι ήταν μέρος του κυβερνητικού σχεδίου, προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι χαράσσει νέα αφετηρία.