24 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

Ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης σε έναν καλύτερο κόσμο θα είχε ήδη παραιτηθεί/εκδιωχθεί

H μεγάλη ντροπή της ημέρας - όταν ένας υπάλληλος του λαού βρίζει έναν Παραολυμπιονίκη
«Είδε κανείς την ευθιξία μου;» Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης

Δεν έχουμε πάθει ανοσία μόνο εμείς οι πολίτες με αυτά που ακούμε κάθε μέρα, αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί. Έχουν πάθει ανοσία στην ευθιξία. Δεν ντρέπονται ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
 Ο Βερναρδάκης αποκάλεσε τον πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία «φασιστάκι της πλάκας» Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία Σίμο Παλτσανιτίδη αποκαλώντας τον ρατσιστοειδές και φασιστάκι της πλάκας.

21 Οκτωβρίου 2016

«Μετά μουσικής, …η τραγική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας»


Στην πρόσληψη μουσικού επιμελητή στον ΟΑΣΑ και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Μπορεί η τραγική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας να επιδεινώνεται, αλλά ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να προσλάβει … μουσικό επιμελητή για να επιμελείται τη μουσική που θα ακούγεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρά το γεγονός ότι τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ δεν διαθέτουν ηχοσυστήματα, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να προσλάβει μουσικό επιμελητή για την επιλογή της μουσικής, …. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι Συνδικαλιστές του Οργανισμού στα ΜΜΕ, η νέα σύμβουλος επί θεμάτων μουσικής, … τυγχάνει να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο σημείο αντιμετωπίζοντας έντονα ταμειακά προβλήματα και έχοντας ανάγκη έκτακτης κρατικής επιχορήγησης προκειμένου να μην καταρρεύσουν.

20 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ


Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδικάτου για την πρόσληψη της μουσικής επιμελήτριας εκ μέρους του ΟΑΣΑ, ο συνάδελφος Μιχάλης Μπαρμπούνης (πρόσφατα του ανατέθηκαν καθήκοντα σταθμάρχη στη ΔΕΔ) ανάρτησε το ακόλουθο κείμενο στο λογαριασμό του.


Μιχαλάκη, στην προσπάθειά σου να γίνεις αρεστός σ' αυτούς που σου πρόσφεραν το φευγιό από το τιμόνι που τόσο πολύ επιθυμούσες, βγάζεις όλη την εμπάθειά σου για το Λεωνίδα. Αυτόν που πριν λίγα χρόνια μαζί στηρίζαμε.
Ξέρεις γιατί είσαι εκτός θέματος; Γιατί η σύγκριση που κάνεις, είναι ανύπαρκτη. Αν έχεις καταλάβει στα τόσα χρόνια που εργάζεσαι στην ΕΘΕΛ και αργότερα ΟΣΥ μιλάμε για μια εταιρεία που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο. Αν επαναλαμβάνω το έχεις καταλάβει. Η τοποθέτηση και η χρησιμότητα ενός συγκοινωνιολόγου ή ενός μηχανικού ή ενός πολεοδόμου θα μπορούσε πιθανόν να κριθεί σαν αναγκαία. Η τοποθέτηση όμως ρε φίλε μιας κυρίας η οποία θα παίζει μουσική πως θα μπορούσε να μπει σε μια τέτοια σύγκριση; Όταν μάλιστα στα λεωφορεία δεν υπάρχει επαρκές ηχοσύστημα για να ακούμε τις επιλογές της; Για εμένα φίλε πάνω από το κάθε στέλεχος ΑΕ ή ακόμα και ΠΕ αναγκαίος είναι και ο τελευταίος εργαζόμενος που πονά την εταιρεία. Κάθε εργαζόμενος που θα είναι και αύριο εδώ, σε αντίθεση με τους φευγάτους που σαν περαστικοί θα πάρουν ότι μπορούν και θα μας χαιρετίσουν. Πόσο μάλλον, όταν αυτός ο συγκεκριμένος εργαζόμενος στον οποίον αναφέρεσαι έχει και τιμητική ετικέτα του απολυμένου ΕΑΣΙΤΗ!!!! Αυτός και όλοι οι τότε συναγωνιστές του κράτησαν δημόσια την εταιρεία, για να΄ρθω κι εγώ κι αργότερα εσύ και σήμερα η κυρία που θα μας διασκεδάζει με τα τραγούδια της. Η σύγκριση λοιπόν ατυχέστατη.
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις για λεφτά, τηλέφωνα, καφέδες ισχύουν μόνο για το Λεωνίδα ή για όλους τους συνδικαλιστές και ως εκ τούτου και για τον τωρινό σου φίλο; Κι αυτός υπήρξε τμηματάρχης κι απολαμβάνει όλα τα προαναφερθέντα προνόμια. Ξέρεις καλά ποιόν εννοώ, αυτόν που κάποτε σε είχε σε ανοικτή τηλεφωνική ακρόαση εκθέτοντάς σε στα αυτιά κάποιου πολύ καλού σου φίλου. Αλλά πάνε αυτά, μπροστά σε μια τέτοια ανάθεση περασμένα ξεχασμένα.
Τελικά τι είναι αυτό που κάνει το Λεωνίδα μαύρο πρόβατο στα μάτια σου; Μήπως το ότι είναι ΥΕ; Έγινες κι εσύ τροϊκανός και υπέρμαχος των μνημονίων που χωρίζει τους εργαζόμενους σε κατηγορίες βάσει των γραμματικών τους γνώσεων;
Και αν είναι αυτό ρε φίλε, τόσα χρόνια που ήσουν μέλος της ΠΑΣΚΕ, απολαμβάνοντας κι εσύ ιδιαίτερα προνόμια γιατί τότε δε σε ενοχλούσαν οι γραμματικές γνώσεις του γραμματέα σου; Τώρα τις θυμήθηκες;

17 Οκτωβρίου 2016