30 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (ΟΣΥ ΑΕ)

Επειδή η εταιρεία απαξιώνει να μας στείλει μηνιαία εκκαθαριστικά, πληροφορώ ότι στην "ενιαία αρχή πληρωμών" φαίνεται η μισθοδοσία μας.

Γράφουμε λοιπόν στο google ενιαία αρχή πληρωμών, πατάμε στην εφαρμογή (βγαίνει πρώτη, πάνω- πάνω), γράφει ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ, πατάμε, και από κάτω γράφει Προσωποποιημένη πληροφόρηση μισθοδοτούμενων μέσω ΕΑΠ, πατάμε, και μας βγάζει στο λογαριασμό μας στο taxisnet, (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ είναι να γνωρίζουμε το κλειδάριθμό μας για να μπούμε στο σύστημα). Εάν δεν έχουμε τον κλειδάριθμο τον ζητάμε από τον λογιστή μας.

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνουμε στη σελίδα του Γενικού λογιστηρίου που γράφει Υπηρεσία Προσωποποιημένης Πληροφόρησης Μισθοδοτούμενων Δημοσίου, εκεί είναι αποθηκευμένα τα εκκ/κά μισθοδοσίας μας από το Οκτώβρη του 2014 μέχρι και τον Ιούλη του 2016 (για τον Αύγουστο φαίνεται μόνο η προκαταβολή).

Καλό θα ήταν να ρίξουμε και μια ματιά στα εκκαθαριστικά της εφορίας μας, για να διαπιστώσουμε ότι, το ετήσιο εισόδημά μας είναι στα ίδια επίπεδα με το... 2003!!

Το παραπάνω δεν ισχύει και για τους ΦΜΥ που μας κρατάει το... φιλολαικό μας κράτος.

Υ.Γ.

Ας τρέξουμε λοιπόν πρώτοι-πρώτοι να πληρώσουμε τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, και ότι άλλο ακόμα θα μας μας χρεώσει, η χριστή οικονομική διαχείριση του Ελληνικού Καπιταλιστικού Κράτους, που προτείνει η σημερινή μας -νόμιμα και με διαφάνεια εκλεγμένη από τον Ελληνικό Λαό- κυβέρνηση με αριστερό προσωπείο, ΕΝΤΕΧΝΑ προσανατολισμένο να αλληθωρίζει νεοφιλελεύθερα

25 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ



Σας είχα προετοιμάσει με παλιότερή μου ανάρτηση για τις επερχόμενες προαγωγές.

Κάτι θεμιτό αφού η κάθε παράταξη που είναι πολιτικά δυνατή τοποθετεί σε επιτελικές θέσεις τα μέλη της. Σε δύο τοποθετήσεις όμως (τμηματάρχες Βοτανικού και Ράλλη) καθώς και σε άλλες δύο που σύντομα θα ακολουθήσουν - όπως έντονα φημολογείται - τίθεται και θέμα ηθικής την οποία διαθέτει η ΠΑΣΚΕ, και την οποία ηθική ποτέ δεν αντιλήφθηκαν οι φευγάτοι από αυτήν - που γι αυτό άλλωστε έφυγαν - δημιουργώντας το ΜΕΤΑ. Πριν αναπτύξω το σκεπτικό μου, να εξηγήσω ποιοι αποκαλούνται στην εταιρεία μας ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ.

ΕΑΣΙΤΕΣ ή ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ αποκαλούνται οι συνάδελφοι που την εποχή της διάλυσης της ΕΑΣ, αρνήθηκαν να γίνουν ιδιοκτήτες "σεπίτες" στη γλώσσα μας. Επέλεξαν να αγωνιστούν για να ξαναγίνει η εταιρεία δημόσια, αφού ο Ανδρέας Παπανδρέου τήρησε τη δέσμευσή του. Όσοι επένδυσαν στην ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ τους αποκάλεσαν υποτιμητικάΣΤΑΜΟΥΛΟΚΟΛΛΑΔΕΣ. Ο ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ έδωσε το δικαίωμα σε όλους εμάς να προσληφθούμε ως ισότιμοι με αυτόν στην ΕΘΕΛ. Είναι τιμή να σε αποκαλούν έτσι. Δυο τέτοιους λοιπόν είχε σαν τμηματάρχες η παράταξή μας στα προαναφερθέντα αμαξοστάσια. Η πρώτη φορά αριστερά "τιμώντας" τους για τον αγώνα που έκαναν, τους έστειλε στο καλό.

Εκεί που η ΠΑΣΚΕ τοποθετούσε ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ, το ΜΕΤΑ τοποθετεί νεοαριστερίζοντες σωτήρες. Για να το πω πιο λαϊκά τιμώντας και την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, όπως λέει μια ηπειρώτικη παροιμία : «Εκεί που κρέμαγε τ’ άρματα η κλεφτουριά, κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια».

23 Αυγούστου 2016

Από το γραφείο Τύπου του Κινήματος (βιντεο)

Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 και τον δημοσιογράφο κ. Ηλία Κανέλη, υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο εξαιτίας του κ Παπανδρέου ο οποίος δεν τήρησε τη συμφωνία που υπήρχε μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας.

Ως συμφωνία ορίζει την πρόταση που παρουσίασε ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, σε μια λαδωμένη χαρτοπετσέτα, σε συζήτησή του με την κ Λαγκάρντ τον Σεπτέμβριο του 2009.

Για την σοβαρότητα της πρότασης αυτής υπάρχει η ακόλουθη άποψη της κ. Λαγκάρντ, τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας. (δείτε το βίντεο)

Όσο για το ποιός έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης πως γίνεται η χώρα να έχει δανειστεί 180 δισ. ευρώ από το 1830 έως το 2003, και από το 2004-2009 της περιόδου διακυβέρνησης Καραμανλή να έχει δανειστεί άλλα 120 δισ. ευρώ.

7 Αυγούστου 2016

Και...μην βιαστείτε μερικοί-ες ...ΟΧΙ δεν ήταν ...''bullying''...τους άρεσε...!!!


Στο σχολείο κάτι τέτοια τα είχαμε για να ολοκληρωθούμε ως άντρες...
Μετά τα βάζαμε βοηθούς στο κυλικείο για καφέδες, σάντουιτς, παράνομα τσιγαρα, καπότες και χαρτιά υγείας...
Στα διαλείμματα τα βάζαμε πάνω στην έδρα να κάνουν τη Λεϊλά χορεύοντας χορό της κοιλιάς, Αιγυπτιακό όμως που είναι πιο καυλωτικός...όχι Τούρκικο γιατί ήμασταν τσαντισμένοι με το '21...
Στις παρελάσεις, αντί για σημαία τα βάζαμε να κρατάνε το καλαθάκι με φύλλα τριανταφυλλιάς και να ραίνουν τα ελληνικά στρατά - κυρίως τους λοκατζήδες... αυτοί ξέρανε! -
Αργότερα στο στρατό, εξυπηρετούσαν Ίλες και Ίλες (στα τεθωρακισμένα ήμουν ...) εν απουσία της Πάμελας ... μια πουτάνας καλή της ώρα που δεν προλάβαινε να μας πηδάει...

Μετά... Τιμής Ένεκεν τα κάναμε αρχηγούς κόμματος για να ισοφαρίσουμε τη προσφορά... μέχρι εκεί...
Αλλά όχι ρε πούστη μου να τα κάνουμε και πρωθυπουργούς...

{Χάρης Καφετζόπουλος...ποίηση}

5 Αυγούστου 2016

Απίστευτη δήλωση Υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για περιφερειακά αεροδρόμια: 08/08/2015



“Δεν είναι ιδιωτικοποίηση όταν πωλείται δημόσιος πλούτος στο Γερμανικό δημόσιο”

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Σπίρτζης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο επίμαχο θέμα των 14 αεροδρομίων.

«Δεν είναι ιδιωτικοποίηση όταν πωλείται εθνικός δημόσιος πλούτος και δε μπαίνει ένας ιδιώτης αλλά μπαίνει μια εταιρεία που είναι το Γερμανικό Δημόσιο» ανέφερε αρχικά ο Σπίρτζης και πρόσθεσε.

«Εδώ έχουμε έναν διαγωνισμό που είναι τα 14 αεροδρόμια που φέρνουν κέρδη και μπορούν να φέρουν πολύ περισσότερα κέρδη αν αναπτυχθούν με τον τρόπο που πρέπει ν’ αναπτυχθούν.

Αυτό η Ελλάδα δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια, το ανάποδο έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στράφηκαν ν’ απαξιωθούν και στις υποδομές και στη λειτουργία τους όπως και όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες και θα μείνουν στη χώρα τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια που δεν έχουν αυτά τα περιθώρια να είναι τόσο κερδοφόρα, να πρέπει να έχουν επιδότηση για να μπορέσουν να λειτουργήσουν».

Ο κ. Σπίρτζης είχε διατελέσει μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του οποίου τον Ιούλιο του 2010 εξελέγη σε ηλικία 41 ετών πρόεδρος του ΤΕΕ, την περίοδο, δηλαδή, που ξεκίνησε η εφαρμογή του πρώτου μνημονίου.

Ως πρόεδρος του ΤΕΕ άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική απορρύθμισης του επαγγέλματος του μηχανικού τόσο προς τις κυβέρνησεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Λουκά Παπαδήμουόσο και προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είχε επιβάλει πρόστιμο στο ΤΕΕ για μη σύννομο καθορισμό των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών. Ο κ. Σπίρτζης μιλούσε για «στημένο σκηνικό απαξίωσης των μηχανικών και παραπληροφόρησης για τις αμοιβές τους».