29 Απριλίου 2016

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

Η χθεσινή αήθης επίθεση του αρχιστελέχους του after Ηλία Γκιουλάκη εναντίον εργαζομένου ήταν ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των πολιτικών(Πολάλης) και συνδικαλιστικών προκλήσεων που συνθέτει η πρώτη φορά αριστερά. Νέα ήθη και έθιμα με τον εκλεγμένο συνδικαλιστή να βρίζει και να απειλεί το σταθμάρχη επάνδρωσης. Θυμηθήκαμε την πρώτη του εμφάνιση στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ στις 24/2/2015 εκεί που έκανε την επίσημη εμφάνισή της η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ηλίας λοιπόν ανέβηκε στο βήμα, προσπάθησε να αποδομήσει τη συλλογική σύμβαση που είχε υπογράψει η ΠΑΣΚΕ και είχε μια πολύ μέτρια παρουσία. Κάτι το τρακ της παρθενικής εμφάνισης στο σώμα, κάτι ότι πιθανόν οι σημειώσεις που άλλοι του είχαν ετοιμάσει να ήταν δυσανάγνωστες,κάτι ότι γενικά δεν το έχει, του δημιουργήθηκε άγχος, έκανε πολλά σαρδάμ, ξέχναγε ποιος είπε τι και γενικά η εικόνα του δεν έπεισε. Μαζί με όλα αυτά, ο όχι καλός ήχος εμπόδισε τους συναδέλφους να καταλάβουν τα όσα ήθελε να αναλύσει. Για να βοηθήσουμε, απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και προσφέρουμε δωρεάν τη μετάφραση της ομιλίας του στη νοηματική.

28 Απριλίου 2016

ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΡΑΛΛΗ

Η σελίδα μας παρουσιάζει κι άλλο βίντεο από τις 24 Μάρτη 2016.


Καλύτερα να ποτίζεις το νυχτολούλουδο στην Κινέτα, παρά να βρίσκεσαι στο αμαξοστάσιο απειλώντας και βρίζοντας συναδέλφους, όπως έκανες σήμερα το πρωί στην επάνδρωση. Α και επί τη ευκαιρία, τι έγιναν εκείνες οι δωροεπιταγές; Ξέρεις μωρέ ποιες εννοώ. Αυτές των Χριστουγέννων που δεν "προλάβατε" να ενημερώσετε τον υπουργό και θα μας τις έδινε το Πάσχα!! Άϊντε ρε κατσαπλιάδες του after.


ΠΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

2 Απριλίου 2016

Πιστοί στο έθιμο


Πιστοί στο έθιμο αναρτήσαμε το πρωί την υποτιθέμενη συμφωνία της υπογραφής Ε.Σ.Σ.Ε. Μόνο μια τέτοια ημέρα θα μπορούσε να υπογράψει σύμβαση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μόνο μια πρωταπριλιά. Θυμηθείτε τα 751 ευρώ βασικό μισθό, τις τριετίες που θα ξεκλείδωναν, τις ευρωπαϊκές συλλογικές συμβάσεις, που μαζί με πάρα πολλές άλλες υποσχέσεις έδινε ο Αλέξης όσο ήταν στην αντιπολίτευση. Θυμηθείτε την καταγγελία της ισχύουσας σύμβασης ως μνημονιακής από τους εκπροσώπους του ΜΕΤΑ. Θυμηθείτε τις υποσχέσεις τους για συμβάσεις του 2009, μιας και ο Αλέξης θα καταργούσε όλα τα μνημόνια. Θυμηθείτε επίσης τα παπαγαλάκια τους, που υπόσχονταν δωροεπιταγή Χριστουγέννων. Τελικά αυτή την τόσο "μνημονιακή" σύμβαση του Σκούλου, η τόσο αριστερή κυβέρνηση (2η φορά) όχι μόνο δεν την κατάργησε, αλλά την διατηρεί σε ισχύ ενάμιση χρόνο. Από Ιανουάριο του 2015 που έγινε κυβέρνηση (1η φορά) μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 μετά και τη νέα τρίμηνη παράταση που δόθηκε προχθές. Τα πράγματα είναι απλά συνάδελφοι. Ή η σύμβαση είναι καλή για τα δεδομένα της εποχής (και επομένως μια αριστερή κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για το καλό των εργαζομένων τη διατηρεί σε ισχύ) ή η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δώσει αυτά που έταζε, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση πως "όποιος δε θέλει να ζυμώσει,10 μέρες κοσκινίζει ".


Μάλλον μ' αυτήν βλέπω να συνεχίζουμε.

ΠΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ