23 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Φώφης: Σύσκεψη α...

ΠΑΣΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Φώφης: Σύσκεψη α...
: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Φώφης: Σύσκεψη αρχηγών πριν ή μετά τη σύνοδο κορυφής Ανταποκρινόμενος στην πρόταση της προέδρου το...

ΠΑΣΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ: Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Παυλόπουλο συμβο...

ΠΑΣΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ:

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Παυλόπουλο συμβο...
: Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Παυλόπουλο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών Συνάντηση πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προκόπη...

Ομιλία Φώφης Γεννηματά στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας:



Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας άκουσα πριν από λίγο να λέτε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας. Και δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί σας θυμάμαι πριν από λίγους μήνες από αυτό το βήμα να λέτε ότι αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνιο.
Μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα σύνορά μας , για τις επόμενες 15 ημέρες θα παραμείνουν ανοιχτά.
Επιστρέφετε από τις Βρυξέλλες και προσπαθήσατε να παρουσιάσετε την εικόνα ότι έρχεστε ως «θριαμβευτής». Γιατί;

20 Φεβρουαρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ Ε.Σ.Σ.Ε



ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ



Αγρότες του Μεσολογγίου ξήλωσαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Άρχισαν να αντιλαμβάνονται την κοροϊδία που υπέστησαν από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη.

Κάποια στιγμή κι οι συνάδελφοι θα καταλάβουν - αν δεν το έχουν ήδη κάνει - την κοροϊδία του ΜΕΤΑ. Για τις 1176 προσλήψεις, τις καλές ΣΣΕ, την αναβάθμιση των συγκοινωνιών κ.λ.π.
Αλήθεια Ηλία και Ιάκωβε, εκείνα τα χρήματα που θα έδινε τα Χριστούγεννα ο υπουργός τι γίνανε; Με καμήλες έρχονται και αργούν τόσο; Να δούμε εδώ από πού θα αρχίσουν τα ξηλώματα!!!!

18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ



Πολιτικές πρωτοβουλίες προανήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», τονίζοντας ότι δεν θα περιμένει «την πλήρη απομόνωση και την καταστροφή της χώρας». «Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσω σε πρωτοβουλίες πολύ συγκεκριμένες. Πιστεύω ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση αυτή τη στιγμή για τη χώρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε, επίσης, κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και ειδικότερα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Τόνισε παράλληλα: «Έμεινα έκπληκτη όταν άκουσα και τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ή προχωράς μόνος σου, ή πηγαίνουμε σε εκλογές», κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή. «Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρξει μια κινητοποίηση των δημιουργικών παραγωγικών δυνάμεων στη χώρα και πώς η χώρα δεν θα απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι αυτή την κρίση δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανένα κόμμα μόνο του.


Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το σχήμα «ένα ισχυρό κόμμα και μια ουρά», έχουν αποτύχει. «Θα έπρεπε να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα δυο κόμματα μέσα, και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε. Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. επειδή, όπως είπε, «Η συνεννόηση δεν είναι στην ατζέντα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενη στη Ν.Δ. ανέφερε ότι φαίνεται πως «επιλέγει και πάλι τη λογική του παρακολουθώ τις εξελίξεις, κάθομαι στην όχθη του ποταμού και πετώ πέτρες». Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το πρώτο βήμα είναι να γίνει η προγραμματική συνδιάσκεψη και να συμφωνηθεί μια διακήρυξη αρχών και ένα πολιτικό, προγραμματικό πλαίσιο.

12 Φεβρουαρίου 2016

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΠΟΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ"


Η πρωτοβουλία για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερους υποστηρικτές. Νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, Έλληνες από το εξωτερικό, στελέχη της αυτοδιοίκησης επιθυμούν να δουλέψουν για το νέο εγχείρημα. Αυτός ο χώρος, που περιλαμβάνει το ριζοσπαστικό κέντρο, τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, τη σοσιαλδημοκρατία, είναι ένας χώρος ιδεών, προτάσεων, στελεχών με γνώση και εμπειρία, μεταρρυθμιστική παράδοση και είναι σήμερα χρήσιμος όσο ποτέ.


Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σήμερα και αύριο η ευρύτερη προοδευτική συμμαχία που προτείνω, είναι απόλυτα αναγκαίο να διατυπώσουμε μια νέα πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις συντηρητικές, πολιτικές που εκπροσωπεί η ΝΔ.

Έχει έρθει η στιγμή ο χώρος αυτός που είναι κατακερματισμένος, να ενωθεί και πάλι.

Σε πείσμα όσων πιστεύουν ότι μπορούν να τον μετατρέψουν σε σανίδα σωτηρίας της αποτυχημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των κρυφοδεξιών που προσπαθούν να του δώσουν το τελικό χτύπημα και να τον μετατρέψουν σε ουρά της ΝΔ, θα είναι ένας άλλος πόλος. Αυτόνομος πόλος ελπίδας πραγματικής.

Τίποτα δεν μας σταματά. Ούτε οι επιθέσεις στα γραφεία μας, σε ώρα μάλιστα που ήταν γεμάτα κόσμο, μέσα και έξω στο πεζοδρόμιο, ούτε οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που νομίζουν ότι θα πετύχουν αυτό που δεν κατάφερε η μολότοφ.

Πάμε μπροστά.

11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ: «Η ΠΥΞΙΔΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ




ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Γράφει η Θούλη Σιδηροπούλου
Διαβάζοντας την «ΠΥΞΙΔΑ» του Κώστα Λαλιώτη, ο αναγνώστης βρίσκεται περίπου έκπληκτος με την ακριβή συνέχεια της μεγάλης πολιτικής παρακαταθήκης του Ηγέτη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Διαμορφώνει ένα ύφος ζωής και συγκροτεί ένα ήθος ανθρώπων, που δικαιωματικά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ελληνικά.

«Η ΠΥΞΙΔΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αυτό το ήθος και αυτό το ύφος, που είναι ουσία πολιτισμού, παραδόθηκε από γενιά σε γενιά, του μεγάλου Ξεριζωμού και της Προσφυγιάς, της Εθνικής Αντίστασης, του Ανένδοτου, του Πολυτεχνείου, της Αλλαγής. Ο Κώστας Λαλιώτης με την «ΠΥΞΙΔΑ» του, το μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, ως δημιουργικό γίγνεσθαι του παρόντος και του μέλλοντος, της Ελλάδας και του Κόσμου, της Κοινωνίας και του Ανθρώπου.

8 Φεβρουαρίου 2016

Το προσφυγικό είτε θα αντιμετωπιστεί συντεταγμένα από όλους, είτε θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις



Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό, μετά από ένα χρόνο ολιγωρίας και ιδεοληψιών της κυβέρνησης, είτε θα αντιμετωπιστεί συντεταγμένα από όλους, είτε θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κανείς και πρωτίστως τα νησιά μας που βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένα στις ροές των μεταναστών, δεν πρόκειται να μείνει στο απυρόβλητο και να αποφύγει δυσμενέστατες επιπτώσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες και αρχές να αντιληφθούν ότι στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν ούτε μικροκομματικές ούτε τοπικιστικές λογικές.

Στην κατεύθυνση αυτή όλοι πρέπει να κινηθούμε με νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση, μέτρο και αποτελεσματικότητα.

Μια τέτοια στάση αφορά σε ένα κράτος δικαίου πρώτα από όλους τις αστυνομικές δυνάμεις που οφείλουν να αποφεύγουν την άσκηση βίας και τις ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

1 Φεβρουαρίου 2016

ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ… μια πρώην καθαρίστρια των λεωφορείων !


Ενα μεγαλο μπραβο στις πρωην συναδελφισσες μου!
Καιρός ήταν να ενωθούν και να ακουστούν πέρα από το καμαράκι που αλλάζαμε ρούχα πριν και μετά την δουλειά....
Εργάστηκα σε αυτό το αμαξοστάσιο από το 2007 μέχρι το 2015.
                                                                                            Απολύθηκα απο αυτον τον εργολαβο γιατι ειχα το θρασος να ζητησω κατι εξωφρενικο,τον τσεκουρεμενο μου μισθο στις 15 του μηνα οπως οριζε η συμβαση που ειχαμε υπογραψει και το ποτε θα αρχισει να πληρωνει δεδουλεμενα 3 μηνων του 2013.
                                                                                                            Η απαντηση του ηταν οτι ''αρκετη υπομονη εχει κανει η εταιρεια'' με μενα και με μια συναδελφισσα μου που απολυθηκε την ιδια μερα.
Για να παρουμε αυτα τα δεδουλεμενα και την αποζημιωση αδειας την οποια δεν ηθελε να δωσει καταφυγαμε στην επιθεωρηση εργασιας οπου και δικαιωθηκαμε.