31 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ (ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ)


Mileseva - Μαζί με τον πρόεδρο του Σέρβικου συνδικάτου Peovic
Το 2005 είχα την τύχη και την τιμή να συμμετάσχω στο ταξίδι του Συνδικάτου στη Σερβία. Συνοδοί της εκδρομής ο Μιχάλης Λιαγούρης (πρόεδρος του συνδικάτου) και ο εκλιπών Χρήστος Κοντονής. Στις 21Σεπτέμβρη επισκεφθήκαμε το μοναστήρι του Λευκού Αγγέλου στην πόλη Mileseva. Η υποδοχή που μας έγινε, ήταν απίστευτη. Εφτά η ώρα το απόγευμα οι καμπάνες χτυπούσαν δυνατά, για τα ορθόδοξα αδέλφια, όπως μας αποκαλούσαν. Ο επίσκοπος Φιλάρετος μας υποδέχθηκε, καλωσορίζοντάς μας σε άπταιστα Ελληνικά μιας κι έχει σπουδάσει στο Άγιο Όρος. Ακολούθησε λειτουργία και μετά δείπνο με ψάρια που εκτρέφουν στη λίμνη της μονής. Κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Φιλάρετος ευχαρίστησε για τη βοήθεια της ΕΑΣ την εποχή του εμφυλίου της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Ο Χρήστος που είχε συμμετάσχει σε εκείνη την ανθρωπιστική αποστολή, εξιστόρησε τα όσα έζησε. Σε ανάμνηση του συναδέλφου και συντρόφου μου αναρτώ το συγκινητικό βίντεο.


ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΠΑΣΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ: Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο σ...

ΠΑΣΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ:

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ





Ο σ...
: Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ   Ο συνάδελφος και σύντροφος Χρήστος Κοντονής έχασε χθες το απόγευμα την άνιση μάχη με την επ...

Η ΔΙΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΣΜΟΣ



Εκνευρισμό σε βαθμό πανικού, ευτυχώς από λίγους, βλέπουμε τις τελευταίες μέρες όσο αϕορά την κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν τα Μ.Μ.Μ. στο λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο...Στις 26-1-2016 με πρωτοβουλία του συνδικάτου μας και ύστερα από σκέψη συνδικαλιστών του Μετρό, έγινε κάλεσμα μετά από καιρό όλων των σωματείων που απαρτίζουν τις συγκοινωνίες, στο χώρο του συνδικάτου στην Ικτίνου.
Εκεί δεν ξεκινήσαμε, ευτυχώς, σαν τις άλλες ϕορές το τι θα κάνει ο καθένας, ποιος είναι πιο δυνατός, ποιος θα μας πουλήσει πρώτος και άλλα τέτοια ωραία που με λάθη συνδικαλιστών χαλούσε ο κοινός αγώνας. Ξεκίνησε λοιπόν αυτό το συντονιστικό αποτυπώνοντας τα λάθη των προηγούμενων για την αποϕυγή στα επόμενα.

27 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΌ Μ.Μ.Μ

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ικτίνου το συντονιστικό των ΜΜΜ, για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή μας στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φλεβάρη, αλλά και για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν. Ακούστε τις τοποθετήσεις και προτάσεις του προέδρου του Συνδικάτου Λεωνίδα Σκούλου.

Εξωση στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ


Με… έξωση απειλείται το αμαξοστάσιο των αστικών λεωφορείων στο Ελληνικό προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.                   Η νέα διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) έλαβε πριν από λίγες ημέρες επιστολή-τελεσίγραφο από την «Ελληνικό Α.Ε», με την οποία καλείται να «ξηλώσει» το αμαξοστάσιο έως τα μέσα του προσεχούς Οκτωβρίου δεδομένου ότι αυτή την περίοδο έχουν επανεκκινήσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του σχήματος που έχει επικρατήσει.


Ωστόσο μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε νέα «τρύπα» στα οικονομικά του Οργανισμού, που εκτιμάται σε πάνω από 100 εκα.ευρώ, η οποία μάλιστα θα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα εάν ο χώρος που θα εξασφαλιστεί θα είναι μακριά από τα νότια προάστια που εξυπηρετεί αφού τα λεωφορεία θα διανύουν δεκάδες περισσότερα χιλιόμετρα άδεια.

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στο Α/Σ Ελληνικού;


Συγκρότηση Επιτροπής για τη διερεύνηση των επιπτώσεων στο συγκοινωνιακό έργο, στον προϋπολογισμό και στις εγκαταστάσεις της Ο.ΣΥ. Α.Ε. και των δυνατοτήτων υποστήριξης εφαρμογής των τροποποιήσεων, που προκύπτουν από την άρση ή διαφοροποίηση λειτουργίας του Αμαξοστασίου Ελληνικού...

26 Ιανουαρίου 2016

Η γιορτή της ωμής εξουσίας με αφορμή τη σύναξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ



Ο κ. Τσίπρας λέει στη Βουλή ότι αναζητά συναίνεση και μετά πηγαίνει στο Ταε κβο Ντο και αναγορεύει σε εσωτερικό εχθρό εναντίον του οποίου εξαπολύει σταυροφορία αυτούς από τους οποίους αναμένεται δήθεν συναίνεση χάριν του εθνικού συμφέροντος.

Η αντίφαση είναι φαινομενική. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η συναίνεση ούτε το εθνικό συμφέρον. Τους ενδιαφέρει η ωμή εξουσία και πήγαν στο Ταε κβο Ντο ίσως γιατί ρέπουν στις ανατολικές πολεμικές τέχνες.