28 Ιουλίου 2015

Επίκαιρη ερώτηση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το Plan B (προθάλαμος του Grexit) της Κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης είχε τονίσει ότι:
“Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε Plan B. Είχαμε Plan B. το διαμορφώσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού, που μας είχε δώσει εντολή να το κάνουμε”.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις και την ηχητική καταγραφή της ομολογίας του ίδιου του κ. Βαρουφάκη, το Plan B, του περιελάμβανε σχεδιασμό για υποκλοπή του ΑΦΜ των πολιτών, πράγμα που συνιστά συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας.

23 Ιουλίου 2015

Στις 31 οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοί ψήφισαν «όχι»


«Όχι» ψήφισαν 63 βουλευτές (31 εκ των οποίων από τον ΣΥΡΙΖΑ) και παρόντες δήλωσαν πέντε.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» οι:

Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ιωάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Αθανάσιος Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Ευστάθιος Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

«Παρών» ψήφισαν: Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου, Μίνα Κασιμάτη, Βασιλική Λέβα.

Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα



Κύριε Πρωθυπουργέ,
Α. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης μετά την παραίτησή του, σε επανειλημμένες πρόσφατες δηλώσεις του στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ έχει διατυπώσει πολλές και περίεργες θέσεις για το GREXIT και για το Plan B της Κυβέρνησής σας.
Πιο συγκεκριμένα έχει τονίσει τα εξής : «Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε Plan B. Είχαμε Plan B. Το διαμορφώσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού, που μας είχε δώσει εντολή να το κάνουμε».
Τόνισε μάλιστα ότι το σχέδιο αφορούσε την «δημιουργία ονομαστικής ρευστότητας στο πλαίσιο του ευρώ», εγείροντας ερωτήματα για το αν εννοούσε το διπλό νόμισμα που θα αποτελούσε τον προθάλαμο του Grexit.

13 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής


Για την Ελλάδα, τις τελευταίες κρίσιμες μέρες, οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και αβέβαιες,
οι συσχετισμοί δυνάμεων δυσμενέστατοι και οι συνθήκες φοβερά αντίξοες.
Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της χώρας μας στο ναδίρ.
Πληρώσαμε ένα ακριβό τίμημα για λάθη, για αστοχίες, για αλλοπρόσαλλους σχεδιασμούς, για προκλητικές συμπεριφορές και ναρκισσιστικές δηλώσεις, για τις αμφίσημες, αντιφατικές και επικίνδυνες μεταμοντέρνες θεωρίες των παιγνίων.
Την ύστατη στιγμή αποτρέψαμε με κοινή προσπάθεια το GREXIT.
Κατοχυρώσαμε το ιστορικό μας κεκτημένο.
Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο με συμμετοχή και ενεργό ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Άρθρο από την ιστοσελίδα iskra (αριστερή πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ).

Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία.

Πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ!
Πρώτοι έσπευσαν να ανακοινώσουν στο Twitter την τραγική κατάληξη των «διαπραγματεύσεων» οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος!\
Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέσω twitter.
Ως «μεγάλα αγκάθια» παρουσιάζονταν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο ρόλος του ΔΝΤ και η εξωφρενική νεοπαοικιακή απαίτηση της Τρόικα για δημιουργία στο Λουξεμβούργο Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας προς αποπληρωμή του χρέους.
Κι όλα αυτά την ώρα που κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» χιλιάδες χρήστες του twitter ανά την υφήλιο τόνιζαν ότι οι τροϊκανές απαιτήσεις συνιστούν πραξικόπημα της ΕΕ (#thisisacoup *) και καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την εξευτελιστική διαδικασία της δήθεν διαπραγμάτευσης!
Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο.

"ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!!! ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, YES MEN ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ"

Όλο το άρθρο διαβάστε το ΕΔΩ

ΣΣΕ 2015 - 2016
Μετά την εξάμηνη περήφανη διαπραγμάτευση και τη σημερινή απόλυτα επιτυχημένη συμφωνία, η διοίκηση της ΟΣΥ είναι διατιθεμένη να υπογράψει Νέου τύπου - κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης - ΣΣΕ.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;;

7 Ιουλίου 2015

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.



ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΑΤΜ-ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;
Γιατί ψεύδεται η Κατσέλη; Αφού λεφτά υπάρχουν στα ταμεία για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των πολιτών. Ποια συμφέροντα υπηρετεί;
Είπε ….Εάν δεν υπάρχει συμφωνία την δευτέρα θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας τις επόμενες μέρες, και συνέχισε. … Η ΕΚΤ θα αποφασίσει τη Δευτέρα αν θα υπάρξει ρευστότητα και αυτή θα προσδιορίσει αν αλλάξει το όριο ανάληψης στα ΑΤΜ από την Τρίτη”.