10 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ((ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ)) 10/10/2011

Σύντροφε για να μη παρεξηγηθώ και κινδυνέψω ξανά με διαγραφή, δεν λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα στη χώρα και μάλιστα σοβαρότατο. Πρόβλημα για το οποίο και συ και ‘γω έχουμε την ευθύνη ότι το βλέπαμε τόσα χρόνια, και δεν μιλάγαμε. Μόνο που εσύ σε σχέση με μένα ήσουν παλιός σύντροφος   Μη σταθούμε όμως στο παρελθόν γιατί δεν βοηθάει κανέναν. 

Χρωστάμε περισσότερα απ’ ότι μπορούμε να δίνουμε. Και πρέπει αυτά που χρωστάμε να τα επιστρέψουμε ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε. Όπως όταν χρωστάς στην Τράπεζα πρέπει να τα επιστρέψεις και όταν δεν σου φτάνουν πρέπει να κόψεις από κάπου, έτσι κι εμείς. Μόνο που είναι διαφορετικό να πρέπει κόψεις το i-phone για να πληρώσεις, από το να πρέπει να κόψεις το ψωμί. Και νομίζω σύντροφε Πρόεδρε πως ο δρόμος μας αυτός θα έπρεπε να είναι. Να κόψουμε τα i-phone, τα cayenne, τα σκάφη,  (Ωχ με πιάνω να λαϊκίζω, γι’ αυτό σταματώ εδώ).

Τέλος και επειδή κοντεύω να ξεχάσω την πολιτική μου ταυτότητα, από πότε είναι σοσιαλιστικό;
  • Να κόβεις κι άλλο τα χαμηλά εισοδήματα 
  • Να περιορίζεις τη δημόσια υγεία
  • Να περιορίζεις το κοινωνικό κράτος
  • Να συρρικνώνεις την παιδεία
  • Να καταργείς εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με αίμα


Εκτός αν αποφάσισε έτσι η Σοσιαλιστική Διεθνής και δεν έχω ενημερωθεί. Πάντως στο αντίστοιχο λύμα στη Wikipedia, μεταξύ άλλων διαβάζω (Ναι! Ανέτρεξα στη Wikipedia γιατί το φτωχό μου μυαλό μπερδεύτηκε): ((Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι …. η δημιουργία νέων συλλογικών σχέσεων παραγωγής, διανομής των προϊόντων και κατανομής του κοινωνικού πλούτου κάθε κοινωνίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Οι νέες αυτές σχέσεις παραγωγής στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή εθελοντικά συνεταιριστική ή κρατική, Μία κοινωνία οργανωμένη κατ' αυτόν τον τρόπο, ο τελικός στόχος του σοσιαλιστικού κινήματος, αποκαλείται πολλές φορές κομμουνιστική και αντιπαρατίθεται με τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά)). Μήπως ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πρέπει να τους πεις να το διορθώσουν.
  Συντροφε, στα γράφω όλα αυτά επειδή αγανακτώ. Μη με ταυτίσεις όμως με τους αγανακτισμένους του Συντάγματος που γενικώς τους σέβομαι αλλά τους έχω δει να φωτογραφίζονται γελώντας, βλέπεις περνάνε ωραία μέσα στην αγανάκτησή τους, και η φωτογραφία είναι αγωνιστική περγαμηνή. Και τα σουβλάκια τους τρώνε και τις μπύρες τους πίνουν και αργά το βράδυ ίσως περνάνε ακόμα καλύτερα. Αλλά σίγουρα αν είναι Ελ. Επαγγελματίες έχουν κάνει δουλειές χωρίς απόδειξη, σίγουρα έχουν λαδώσει σε κάποια εφορία ή πολεοδομία, σίγουρα γλύψανε κάποιο βουλευτή για να τους χώσει κάπου αξιοκρατικά. Ελπίζω να έχουν καταλάβει ότι φταίνε και να συνετιστούν. Άλλωστε όταν λαδώνεις σε μια εφορία ή πολεοδομία εσύ φταις που το προτείνεις όχι το σύστημα που το επιτρέπει, αν όχι το υποθάλπει.
  Συντροφε, μη σε κουράσω άλλο. Δεν θα σε ρωτήσω για τον Άκης, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη, (γράφω τα ονόματα που έχουν βγει στη δημοσιότητα, θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα). Αυτοί είναι σύντροφοι ασ’ τους .
Ούτε θα σε ρωτήσω για το Βατοπέδι, τη Siemens, τα ομόλογα, τους εξοπλισμούς. Ξέρω ότι έχουν πάρει το δρόμο τους και κοιμάμαι ήσυχος ότι «θα φτάσουμε μέχρι το κόκκαλο» 

8 Οκτωβρίου 2013

Κ.Υ'Α και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ




Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Λεωνίδας Σκούλος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ, αλλά και τους παρευρισκόμενους συναδέλφους, πως μετά από την αγωγή που κατέθεσε η νομική υπηρεσία του Συνδικάτου, σχετικά με την Κ.Υ.Α ( για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας) και την αναδρομικότητά της που αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2013, η εκδίκαση της υπόθεσης ορίσθηκε για τις 19/2/2014. 
Με νεότερη ανάρτησή μας, θα σας ενημερώσουμε για τον τόπο και την ώρα της εκδίκασης, ώστε να παρευρεθούν όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν.