12 Απριλίου 2013

ΓΣΕΕ- Υπογραφή ΣΣΕ παντού και για όλους


Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα στο χώρο των Δημοσίων Μεταφορών είναι η ελάχιστη υποχρέωση του κράτους και της κυβέρνησης η οποία είναι ο εργοδότης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι πολλαπλές εξοντωτικές και απαράδεκτες μειώσεις μισθών και αποδοχών των εργαζομένων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.
Καλούμε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των εταιριών ΜΜΜ (Σιδηρόδρομο, Λεωφορεία, Μ.Σταθερής τροχιάς κλπ) να προχωρήσουν σε ουσιαστικό διάλογο με τα συνδικάτα και στην υπογραφή ΣΣΕ, πριν προκληθούν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

10 Απριλίου 2013

Ο Γ. Παναγόπουλος εκ νέου στο τιμόνι της ΓΣΕΕ


Ο κ. Γ. Παναγόπουλος εξελέγη και πάλι πρόεδρος της ΓΣΕΕ, από τη νέα διοίκηση της οργάνωσης που προήλθε μετά το 35ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας και γενικός γραμματέας ο κ. Ν. Κιουτσούκης.
Στο νέο προεδρείο της ΓΣΕΕ συμμετέχουν μόνο οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΠαΣοΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ), ενώ η ΔΑΣ (ΚΚΕ), η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) και τη νέα παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (Φωτόπουλος κα.), δεν αποδέχθηκαν τις θέσεις που τους αναλογούσαν στο νέο προεδρείο.
Αντιθέτως, στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΔΑΣ, της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και του «ΕΜΕΙΣ».


Πηγή:www.reporter.gr